Our website uses cookies that do not collect personal data. Find out more.

Accept and Close

My Stock List 0

News & Views

Garden Offices

Our client Henrietta Courtauld, one half of of The Land Gardeners, approached Retrouvius to help with the refurbishment of the family home. With three teenage children and a newly launched business they needed more space, and a home office. They wanted to avoid digging a basement extension but had outgrown their four walls.

Well considered re-organisation of the home involved completely opening up the structure from top to bottom and improving the layout with relocated staircases. Each child got their own bedroom. 

This home office studio was designed to be separate from the main house but visually bridged by a thriving sea of chlorophyll and vegetables. 

Vintage lighting, mini copper framed windows and salvaged hardwood were all sourced from the Retrouvius warehouse and bring a settled, relaxed comfort. In keeping with the greenery of the garden, leafy textiles were used inside to conceal the office clutter.

A useful daybed with hand dyed cushions from Kirsten Hecktermann has ample storage underneath.

From the kitchen you see the studio office and beyond sits a large communal garden full of shrubs and mature trees.

The Land Gardener's mission is to improve soil health, brimming with biodiversity and life and goes beyond the brilliant fresh cut flowers they offer to florists for events and private homes. Much like Retrouvius's, The Land Gardeners' sustainable philosophy reaches far beyond the end product.

photography Elsa Young

Also in News

Conversations with The Calico Club: Episode 7

Finders Keepers. How to decorate using salvaged materials with Maria Speake

Read more

Re-use starts on site

On site with one of our design studio's current projects...

Read more

Lucy & Co Perfect Adjustable Shelving

Before the late 19th century all libraries were essentially a front counter beyond which the public were not admitted. Precious books were ordered and retrieved by their custodians, the librarians. As literacy increased and with social reform allowing greater access to books this system was superseded. A new practical storage for this new age had to be designed which allowed the public to roam free amongst the books and shelves in a way that they could not have dreamt of previously.

Read more

Architectural Digest France - Top Designers

Retrouvius are thrilled to be included in the top designer issue of Architectural Digest France

Read more